torsdag 27 juni 2013

Sommarläsning


Jag älskar böcker. Både att läsa men även ljudböcker. Jag har en bok vid sängen (som jag läser när jag ska sova) och en på mp3´n.
Tänkte passa på att göra lite boktips såhär i sommartid.

En bok som jag verkligen gillade var Sommarhuset av Anna Fredriksson. Härliga miljöbeskrivningar, relationsdrama och sommarkänsla i en salig blandning.

"
Beskrivning från Adlibris:
"Försommar i Stockholm. Sol och grönska. Förväntan i luften. Men för Eva känns det nästan som ett hån. Hennes mamma har oväntat gått bort, och hon förstår knappt hur hon ska orka gå vidare. Känslan av övergivenhet blir inte mindre när hennes ende son flyttar hemifrån, full av framtidsglädje.
I samband med begravningen återförenas Eva med sina yngre syskon, Anders och Maja, som inte alls har stått mamman lika nära. De är som främlingar inför varandra och snart är de inbegripna i en bitter arvstvist. Eva har sett det som en självklarhet att hon ensam ska ta över det älskade sommarhuset i skärgården, men syskonen vill sälja så snart som möjligt.
I desperation packar Eva sina väskor och tar Waxholmsbåten ut till skärgårdsön där hon tänker tillbringa hela sommaren. Men ingenting blir som hon planerat. Bara några dagar senare överraskas hon av Anders med fru och tre barn, plus Maja och hennes pojkvän. De har kommit för att, mot Evas vilja, förbereda huset inför försäljning.
Under de veckor som följer vänds hennes liv upp och ner. Huset fylls av liv och rörelse, skratt och tårar. Eva tvingas lära känna sina syskon på nytt, men frågan är om de någonsin kan hitta tillbaka till varandra.
Sommarhuset är en stark roman om komplicerade syskonrelationer, sorg och kärlek."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar