fredag 25 januari 2013

Tryckfelsnisse

Har inte kvalitén på böcker försämrats? Var det t.ex. så pass vanligt med stavfel i böcker förr som det är idag? Jag tycker att jag ofta springer på stavfel, tryckfel eller liknande. Som författare måste det vara otroligt frustrerande. Tänk att äntligen få ge ut en bok, efter veckor, kanske månader eller år av slit och så visar det sig att det är ett tryckfel i boken. Är korrekturläsare ett utdött släkte?

Tryckfel
Frida Skybäck har en blogg där hon har skrivit om vägen till sin första roman och sina författardrömmar. Jag har läst romanen som heter "Charlotte Hassel". Det var med förvåning som jag helt plötsligt hamnade på slutordet INNAN boken var slut. Vilken miss!

 
___________________________________________________________________________
 
Boktips
Vill även passa på att göra ett boktips nämligen "Sandmannen" av Lars Kepler. Jag ger boken...

och en... 
 
 
Jag gillar hur spänningen byggs upp, nästan litegrann som i Griegs låt Bergakungens sal.  Gillar alla böcker av "Kepler" och njuter även av denna.


Boken beskrivs enligt följande på Adlibris:

"Ny bok av succéförfattaren Lars Kepler - Sandmannen!

Efter den enorma succén med Hypnotisören, Paganinikontraktet och Eldvittnet är paret Lars Kepler äntligen tillbaka med ännu en kriminalroman i världsklass - Sandmannen. Keplers fjärde bok är en välskriven sträckläsningsdeckare som överträffar alla dina förväntningar. Lås dörren och håll nattlampan tänd ...

 
En ung man hittas gående på en hög järnvägsbro en kall vinternatt i Stockholm. Han har legionärssjukan och är svårt nerkyld. På Södersjukhuset visar det sig att han är dödförklarad sedan sju år. Mannen var ett av seriemördaren Jurek Walters sista offer innan han greps av Joona Linna. Jurek Walter dömdes till rättspsykiatrisk vård och total isolering. Var har den unge mannen befunnit sig hela tiden? Hans oväntade vittnesmål gör att det gamla fallet måste tas upp igen. Det är bråttom. Någon måste ta sig in och vinna seriemördarens förtroende."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar